1 Haziran 2014 Pazar

DİLENMEK VE DİLENCİLER


               
        Son dönemde hızla artan ve artık bunu bir meslek haline getiren dilencilerden eminim ki hepimiz bıkmışızdır. Artık inanılmaz derecede rahatsızlık veren bu dilenciler gerçek anlamda ihtiyacı olan insanları da görmezden gelmemize neden olmaktadır. Henüz yaşı 20-25 arası olan gençlerin dilenmesi acı veren ve bir o kadar da sinirlendiren bir durumdur. Suriye de ki iç savaş
tan kaçan insanlar Türkiye'ye sığınmak zorunda kaldılar malum. Onlara kucak açan bizler, onların haline üzüldüğümüz için ilk zamanlar yardım ettik fakat onlar da bu samimiyetimizi farklı algılamış olmalılar ki artık bunu günlük hayatta uygulamaya karar vermişler.Nereye adım atsan  'Allah rızası için bir ekmek parası' diyen gençlere rastlıyoruz. Sabahtan akşama kadar kaç ekmek parası çıkıyor kim bilir. 16 yıl emek verip okul okuyan çoğu insan bile bunlar kadar kazanamıyorlar.
                    Hal böyle olunca da bizimde daha dikkatli davranmamız ve giderek yaygınlaşan dilenciliğin bir sektöre dönüşmesini engellememiz gerekiyor. Vicdan yapıp her isteyene vermememiz gerekiyor. Bir tavsiye; Mahallenizde ve akrabalarınız arasından yardıma muhtaç insanlara yardım ederek de sadakanızı vermiş oluyorsunuz.




     





















 


   Resimlerde iki ayrı kadın ve aralarında sadece 100 metre var ve ikisi de o sıcak güneşin altında çocukları alet ederek duygu sömürüsü yapmaya çalışıyorlar. Günlerdir oradan geçiyorum her defasında da gördüğüm şahıslar maalesef.


© 2013-2014 www.birzamansiz.com