17 Haziran 2014 Salı

KAVURUCU SICAKLAR

         
              Yurdumuzun bazı bölgelerinde hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde seyretmekte maalesef. Özellikle Güneydoğu Anadolu bölgesinde bilhassa Şanlıurfa'da henüz haziran ayının ortalarında olmamıza rağmen hava sıcaklığı 37 C olmuş durumdadır. Haziran ayının son günlerinde başlayacak olan Ramazan ayı Şanlıurfa halkı için büyük bir sınav olacağa benziyor. Herkes şimdiden onun telaşına girmiş bile :) Şehir dışından gelen turistler,
bu sıcaklığa dayanamayıp tatillerini, gezilerini yarıda bırakmak zorunda kalıyorlar. Günü birlik geziler bile sadece bir kaç saat sürmekte olup onun dışında tüm zamanını otellerde geçiren ya da  memleketine geri dönerek geçiren turistler mevcut. Sıcaklıklar böyle olunca haliyle serinlemek için de farklı yöntemler ortaya çıkıyor. Urfalı bazı çocuklar serinlemek için park ve bahçelerdeki havuzlara, şelalelere giriyorlar.




           Bugün ve her gün tarihi Balıklı göl'e gittiğiniz zaman serinlemek için gelen onlarca insanı orada bulabilirsiniz. Öğlen mesaisinde dükkanı kapatıp veya birine emanet edip eve, parka, balıklı göl'e giden esnaflara rastlamakta kaçınılmazdır :)

                                                                               © 2013-2014 www.birzamansiz.com